Jadłospis*

 

Poniedziałek 19.05.

Chleb orkiszowy z masłem i wędliną bez konserwantów, mix warzyw: pomidor, ogórek, papryka. Kawa zbożowa na mleku.

Ananas, chipsy z jabłka

Zupa kalafiorowa z ziemniakami.

Kasza bulgur, indyk w kremowym sosie pomidorowym, mizeria. Kompot.

Mini bułeczka graham z masłem i dżemem truskawkowym, kiwi. Kakao na mleku.

Wtorek 20.05.

Płatki kukurydziane na mleku, chleb z otrębami z masłem i jajem ugotowanym na twardo: sałata lodowa, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata owocowa.

Koktajl: mleko sojowe waniliowe, banan, kiwi

Zupa pomidorowa z makaronem. Pieczone nuggetsy z kurczaka, ziemniaki z zieleniną, rukola z pomidorem i oliwą.

Ryż z prażonym jabłkiem, jogurt naturalny.

Środa 21.05.

Zacierki na mleku, chleb pszenny z masłem i serem żółtym. mix warzyw: sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, herbata malinowa.

Śliwka różowa

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami. Makaron razowy z twarożkiem i musem malinowo – bananowym. Woda z cytryną.

Mini bułeczka z masłem i pastą jajeczną z tuńczykiem, mix warzyw. Sok pomarańczowy.

Czwartek 22.05.

Płatki jęczmienne na mleku, chleb „Mlekuś” z masłem i wędliną bez konserwantów, mix warzyw: awokado, pomidor, ogórek, papryka. Herbata owocowa.

Gruszka, orzechy nerkowca

Kapuśniak z ziemniakami. Kasza pęczak, schab po bałkańsku, fasolka szparagowa. Kompot.

Mini drożdżówka z serem, jabłko, Kakao na mleku.

Piątek 23.05.

Szwedzki stół: chleb mieszany z masłem, ser żółty, wędlina bez konserwantów, serek kanapkowy naturalny, miód, pasta warzywna, mix warzyw: pomidory, ogórek, papryka, sałata masłowa, ogórek kiszony. Mleko.

Winogrona białe bezpestkowe

Zupa krem z batatów i mleczka kokosowego. Ziemniaki z zieleniną, kotlet z miruny, surówka z kiszonej kapusty i marchewki. Kompot.

Jogurt owocowy, ciasteczka owsiane, melon.

 

* Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych.

* Szczegółowy jadłospis wraz z wykazem składników potraw i alergenów jest dostępny w aplikacji „zamoposilek.pl” po zalogowaniu.

Ta strona używa plików cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close