Jadłospis*

 

PONIEDZIAŁEK 20.01

I śniadanie:

chleb graham z masłem i wędliną bez konserwantów, mix warzyw: pomidor, ogórek kiszony, papryka. Kawa zbożowa na mleku.

II śniadanie

Jabłka + orzechy nerkowca

Obiad:

Zupa jarzynowa z ziemniakami, kasza gryczana, gulasz z udźca z indyka duszony z cebulką, sałatka z marchewki, ogórka kiszonego, jabłka i cebulki skropiona oliwą z oliwek. Kompot.

Podwieczorek:

Mini bułeczka z masłem i dżemem truskawkowym, pomarańcze. Kakao na mleku.

WTOREK 21.01

I śniadanie:

Kasza manna na mleku, chleb orkiszowy z masłem i jajem ugotowanym na twardo, mix warzyw: sałata lodowa, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata owocowa z miodem.

II śniadanie:

Winogrona jasne.

Obiad:

Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki z zieleniną, kotlet z piersi z kurczaka, sałata lodowa z papryką i kukurydza knserwową z sosem jogurtowo – czosnkowym. Kompot.

Podwieczorek

Kulki mocy, mandarynka, jogurt naturalny.

Środa 22.01

Płatki owsiane na mleku, chleb „Mlekuś” z masłem i wędliną bez konserwantów, mix warzyw: ogórek, pomidor, papryka. Herbata owocowa z miodem.

II śniadanie:

Banan.

Obiad:

Kapuśniak z ziemniakami, kasza bulgur, schab pieczony, sałatka z buraków. Kompot.

Podwieczorek:

Chałka, kakao na mleku, pomarańcze.

CZWARTEK 23.01

I śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenny z masłem i wędliną bez konserwantów, mix warzyw: pomidor, ogórek, papryka. Herbata owocowa z miodem.

II śniadanie

Gruszki

Obiad:

Zupa grochowa z ziemniakami, makaron razowy pióra z twarożkiem i musem malinowo – bananowym.  Napój imbirowy z miodem.

Podwieczorek:

Mini bułeczka z masłem i schabem upieczonym na miejscu, czerwona papryka, ogórek kiszony. Sok jabłkowo – marchwiowy. 

PIĄTEK 24.01

I śniadanie:

Szwedzki stół: chleb mieszany z masłem: wędlina bez konserwantów, ser żółty, serek kanapkowy; mix warzyw: pomidor, ogórek, papryka, sałata lodowa. Mleko kozie.

II śniadanie:

Melon i ogórek.

Obiad:

Zupa krem z brokułów z pestkami słonecznika, ziemniaki z zieleniną, łosoś pieczony, surówka z kiszonej kapusty. Kompot.

Podwieczorek:

Jogurt truskawkowy BIO, ciasteczka owsiane, mandarynka.

 

* Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych.

* Szczegółowy jadłospis wraz z wykazem składników potraw i alergenów jest dostępny w aplikacji „zamoposilek.pl” po zalogowaniu.