PONIEDZIAŁEK 29.05.
I śniadanie:
Chleb orkiszowy z masłem i wędliną drobiową bez konserwantów, mix warzyw: pomidor, ogórek, papryka. Kawa zbożowa na mleku.
II śniadanie:
Jabłka + orzechy nerkowca
Obiad:
Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem, kasza bulgur, potrawka z kurczaka z warzywami, colesław. Kompot
Podwieczorek:
Pół bułeczki graham z masłem i dżemem truskawkowym100%, kakao na mleku, pomarańcze.
WTOREK 30.05.
I śniadanie
Płatki jęczmienne mleku, chleb pszenny z masłem i jajem ugotowanym na twardo, mix warzyw: sałata masłowa, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata owocowa z miodem.
II śniadanie:
Winogrona jasne bezpestkowe
Obiad:
Zupa zacierkowa, ziemniaki z zieleniną, kotlet mielony, marchewka z groszkiem, sałata ze śmietaną. Kompot.
Podwieczorek:
Jabłka zapiekane pod kruszonką z płatków owsianych, mąki orkiszowej, masła i cukru. Jogurt naturalny.
Środa 31.05.
I Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku, chleb staropolski z masłem i kiełbasą krakowską suchą bez konserwantów, mix warzyw: pomidor, ogórek, papryka. Herbatka malinowa z miodem.
II śniadanie:
Banany
Obiad:
Zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza pęczak, schab pieczony, sałatka z buraków, surówka z porów, kukurydzy konserwowej i jabłka z w sosie jogurtowo – majonezowym. Kompot.
Podwieczorek:
Chałka, kakao na mleku, pomarańcze.
CZWARTEK 01.06.
I śniadanie:
Płatki orkiszowe na mleku, chleb graham z masłem i schabem upieczonym na miejscu, mix warzyw: sałata masłowa, pomidor, ogórek, papryka. Herbata owocowa z miodem.
II śniadanie
Winogrona różowe.
Obiad:
Zupa grochowa z ziemniakami, makaron razowy pióra z twarożkiem i musem truskawkowo – bananowym. Woda z cytryną i miętą.
Podwieczorek:
Szwedzki stół: chleb mieszany z masłem, ser żółty, wędlina, serek kanapkowy, mix warzyw: sałata, pomidorki koktajlowe, ogórek papryka, pasta warzywna z grillowanym bakłażanem; miód. Sok pomarańczowy.
PIĄTEK 02.06.
I śniadanie:
Chleb orkiszowy z masłem i serem zółtym, mix warzyw: pomidor, ogórek, papryka. Kawa zbożowa na mleku.
II śniadanie:
Melon i ogórek
Obiad:
Zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki z zieleniną, łosoś pieczony, mizeria. Kompot.
Podwieczorek:
Jogurt kozi jagodowy, chrupki kukurydziane, jabłka.
* Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych.
* Szczegółowy jadłospis wraz z wykazem składników potraw i alergenów jest dostępny w aplikacji „zamoposilek.pl” po zalogowaniu.