PONIEDZIAŁEK 27.06.
I śniadanie:
chleb orkiszowy z masłem i kiełbasą krakowską suchą bez konserwantów, mix warzyw, pomidor, ogórek, papryka. Kawa zbożowa na mleku.
II śniadanie:
Jabłka + orzechy nerkowca
Zupa krem z białych warzyw, makaron razowy spaghetti z sosem mięsno – pomidorowym, pomidorki koktajlowe, brokuł ugotowany na parze. Kompot.
Podwieczorek:
Pół bułeczki kukurydzianej z masłem i dżemem truskawkowym, kakao na mleku, kiwi.
WTOREK 28.06.
I śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, chleb pszenny z masłem i jajem ugotowanym na twardo, mix warzyw: sałata masłowa, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek.
II śniadanie:
pomarańcze
Obiad:
Zupa koperkowa z ziemniakami, ryż typu paraboiled, leczo z indykiem i pieczarkami, ogórek kiszony. Kompot.
Podwieczorek:
Jabłka zapiekane pod kruszonką z płatków owsianych, mąki orkiszowej, masła i cukru, jogurt naturalny.
Środa 29.06.
Płatki kukurydziane na mleku, chleb sitkowy z masłem i kiełbasą krakowską suchą, mix warzyw: sałata, pomidor, ogórek, papryka. Herbata owocowa z miodem.
II śniadanie:
Truskawki
Obiad:
Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, naleśniki z twarożkiem, Sok pomarańczowy.
Podwieczorek:
Pół bułeczki graham z pastą warzywną z grillowanego bakłażana, ogórek i papryka do chrupania, napój sojowy.
CZWARTEK 30.06.
I śniadanie:
Zacierki na mleku, chleb orkiszowy z masłem i serem kozim, mix warzyw: sałata, ogórek, pomidor, papryka. Herbata malinowa z miodem.
II śniadanie
Ananas lub jabłka
Obiad:
Zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza gryczana, klopsiki z mięsa wieprzowo – drobiowego w sosie chrzanowym, bukiet warzyw ugotowanych na parze. Kompot.
Podwieczorek:
Ryż z prażonym jabłkiem, jogurt naturalny.
OD PIĄTKU 01.07. – PRZERWA WAKACYJNA:)
* Zastrzega się możliwość zmian jadłospisu