Jadłospis*

 

PONIEDZIAŁEK 29.05.

I śniadanie:

Chleb orkiszowy z masłem i wędliną drobiową bez konserwantów, mix warzyw: pomidor, ogórek, papryka. Kawa zbożowa na mleku.

II śniadanie:

Jabłka  + orzechy nerkowca

Obiad:

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem, kasza bulgur, potrawka z kurczaka z warzywami, colesław. Kompot

Podwieczorek:

Pół bułeczki graham z masłem i dżemem truskawkowym100%, kakao na mleku, pomarańcze.

WTOREK 30.05.

I śniadanie

Płatki jęczmienne mleku, chleb pszenny z masłem i jajem ugotowanym  na twardo, mix warzyw: sałata masłowa, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata owocowa z miodem.

II śniadanie:

Winogrona jasne bezpestkowe

Obiad:

Zupa zacierkowa, ziemniaki z zieleniną, kotlet mielony, marchewka z groszkiem, sałata ze śmietaną. Kompot.

Podwieczorek:

Jabłka zapiekane pod kruszonką z płatków owsianych, mąki orkiszowej, masła i cukru. Jogurt naturalny.

Środa 31.05.

I Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, chleb staropolski z masłem i kiełbasą krakowską suchą bez  konserwantów, mix warzyw: pomidor, ogórek, papryka. Herbatka malinowa z miodem.

II śniadanie:

Banany

Obiad:

Zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza pęczak, schab pieczony, sałatka z buraków, surówka z porów, kukurydzy konserwowej i jabłka z w sosie jogurtowo – majonezowym. Kompot.

Podwieczorek:

Chałka, kakao na mleku, pomarańcze.

CZWARTEK 01.06.

I śniadanie:

Płatki orkiszowe na mleku, chleb graham z masłem i schabem upieczonym na miejscu, mix warzyw:  sałata masłowa, pomidor, ogórek, papryka. Herbata owocowa z miodem.

II śniadanie

Winogrona różowe.

Obiad:

Zupa grochowa z  ziemniakami, makaron razowy pióra z twarożkiem i musem truskawkowo – bananowym. Woda z cytryną i miętą.

Podwieczorek:

Szwedzki stół: chleb mieszany z masłem, ser żółty, wędlina, serek kanapkowy, mix warzyw: sałata, pomidorki koktajlowe, ogórek papryka, pasta warzywna z grillowanym bakłażanem; miód.  Sok pomarańczowy.

PIĄTEK 02.06.

I śniadanie:

Chleb orkiszowy z masłem i serem zółtym, mix warzyw: pomidor, ogórek, papryka. Kawa zbożowa na mleku.

II śniadanie:

Melon i ogórek

Obiad:

Zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki z zieleniną, łosoś pieczony, mizeria. Kompot.

Podwieczorek:

Jogurt kozi jagodowy, chrupki kukurydziane, jabłka.

 

* Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych.

* Szczegółowy jadłospis wraz z wykazem składników potraw i alergenów jest dostępny w aplikacji „zamoposilek.pl” po zalogowaniu.