PONIEDZIAŁEK

09.12.2019r.

I śniadanie

 chleb staropolski z masem i kiełbasą krakowską suchą, mix warzyw: pomidor, ogórek, papryka czerwona. Kawa zbożowa na mleku.

II śniadanie

 Owocowo - orzechowe śniadanie: jabłka + orzechy nerkowca

Obiad:

 Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron świderki z tarogiem i musem truskawkowo bananowym. Kompot śliwkowy.

Podwieczorek

Sałatka z kaszy bulgur, kukurydzy konsewowej, czerwonej fasli, tuńczyka w oliwie z oliwek, ogórka kiszonego i kolorowej papryki z majonezem. Herbatka owocowa.

 

WTOREK

10.12.2019r.

I śniadanie:

Musli  na mleku, kromka chleba sitkowego z masłem i jajem od zielononóżki ugotowanym na twardo, mix warzyw: sałata masłowa, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek. Herbatka malinowa.

II śniadanie:

 Owocowe śniadanie: szron + kiwi

Obiad:

 Zupa zacierkowa, ziemniaki z zieleniną, kotlet pożarski, mini marchewka i brukselka ugotowane na parze. Kompot truskawkowy.

Podwieczorek:

 Pół bułeczki orkiszowej z masłem i powidłami śliwkowymi, kakao na mleku, mandarynka

ŚRODA

11.12.2019r.

I śniadanie:

 Płatki owsiane  na mleku, kromka chleba pszennego z masłem i szynką pieczoną  bez konserwantów, mix warzyw: papryka, pomidor, ogórek. Herbatka malinowa.

II śniadanie:

 Owocowe śniadanie: banany.

Obiad:

 Barszcz ukraiński z ziemniakami, kasza gryczana, gulasz z indyka, surówka wilowarzywna. Kompot malinowy.

Podwieczorek:

Ryż z prażonym jabłkiem i cynamonem, jogurt naturalny.

CZWARTEK

12.12.2019 r.

I śniadanie

Płatrki kukurydziane na mleku, pół bułeczki graham z masłem i serem żółtym, mix wazryw: sałata masłowa, pomidor. Herbatka owocowa.

II śniadanie

 Owocowe śniadnie: gruszki.

Obiad:

Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki z zieleniną, pieczone udziki z kurczaka, buraczki, sałata ze śmietaną. . Kompot śliwkowy.

.

Podwieczorek:

Pół bułeczki żytniej z masłem i tartą rzodkiewką, sok pomarańczowy.

 

PIĄTEK

13.12.2019 r.

I śniadanie

Szwedzki stół: Dzieci samodzielnie robią kanapki: chleb mieszany z masłem, kiełbasa krakowska sucha, schab pieczony bez konserwantów, ser kozi, serek kanapkowy Bieluch, dżem truskawkowy, mix warzyw: pomidorki koktajlowe, ogórek, kolorowa papryka; napópj sojowy waniliowy.

 

II śniadanie

Owocowe śniadanie: różowe winogrona.

Obiad:

 Zupa krem z marchewki i dyni z groszkiem ptysiowym, ziemniaki z zieleniną, miruna smażona, surówka z kiszonej kapusty. Kompot truskawkowy.

Podwieczorek:

Chałka, jogurt naturalny, mandarynka.

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.