Jadłospis


PONIEDZIAŁEK

22.10.2018 r.

I śniadanie

Chleb pszenny i razowy z masłem i szynką bez konserwantów, mix warzyw: pomidor, ogórek, papryka. Kawa zbożowa na mleku.

II śniadanie

Owocowo – orzechowe śniadanie: arbuz + orzechy nerkowca.

Obiad:

Zupa jarzynowa z ziemniakami, pierogi z mięsem, sałatka z gotowanej marchewki, ogórka kiszonego, jabłka i cebulki skropiona olejem rzepakowym. Kompot śliwkowy.

Podwieczorek

Pół kajzerki z serkiem kozim kanapkowym, ogórkiem i szczypiorkiem, sok jabłkowy tłoczony.

WTOREK

23.10.2018 r.

I śniadanie:

Musli na mleku, kromka chleba pytlowego z masłem i jajem ugotowanym na twardo, ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem. Herbatka malinowa.

II śniadanie:

Owocowe śniadanie: Gruszki.

Obiad:

Zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki z zieleniną, kotlet schabowy, mizeria, kompot malinowy.

Podwieczorek:

Bułka maślana, kakao na mleku, melon.

ŚRODA

24.10.2018 r.

I śniadanie:

Chleb staropolski i graham z masłem, serem żółtym i kiełbasą krakowską suchą z indyka, mix warzyw: pomidor, ogórek, papryka. Herbatka owocowa.

II śniadanie:

Owocowe śniadanie: Jabłka.

Obiad:

Zupa koperkowa z ziemniakami, kasza bulgur, gulasz z indyka z warzywami, brokuł ugotowany na parze. Kompot śliwkowy.

Podwieczorek:

Ryż brązowy z musem truskawkowo – bananowym, jogurt na naturalny.

CZWARTEK

25.10.2018 r.

I śniadanie

Płatki żytnie na mleku, kromka chleba pszennego z masłem, serem żółtym i pomidorem, herbatka malinowa.

II śniadanie

Owocowe śniadanie: Banany

Obiad:

Krupnik z kaszą jaglaną, ziemniaki z zieleniną, sandacz pieczony z masłem czosnkowym, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka skropiona olejem rzepakowym. Kompot malinowy.

Podwieczorek:

Popping z amarantusa z maślanką owocową, różowe śliwki.

PIĄTEK

26.10.2018 r.

I śniadanie

Chleb razowy i staropolski z masłem i schabem bez konserwantów, mix warzyw: sałata, pomidor, ogórek , papryka, kawa zbożowa na mleku.

II śniadanie

Owocowe śniadanie: dzieci robią sałatkę: jabłko + rodzynki (bez dwutlenku siarki) i pestki słonecznika.

Obiad:

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron razowy pióra z musem malinowo – bananowym i twarożkiem. Woda z cytryną i miętą.

Podwieczorek:

Pół kajzerki z pastą jajeczną z makrelą w oliwie z oliwek, pomidorki koktajlowe, napój migdałowy.